S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Pákové espresso

13.06.2017

Pákové espresso

Ak ste objavili čaro pravého espressa a máte trochu baristické zručnosti, pripravte si doma obľúbený nápoj.

Základné zásady pri príprave dokonalého espressa:

1. kávovar sa pred použitím min.15 minút zapnite, aby bol dostatočne prehriaty. Teplota vody, ktorá preteká kávou by mala mať 88°C, používajte filtrovanú vodu

2. predhrejte šálky, z kávovaru pustite do nich horúcu vodu. Optimálna teplota šálky je 35-40°C, studený porcelán zníži teplotu nápoja o 10 °C

3. pre dokonalý výsledok používajte vždy čerstvo pomeletú kávu 7 gramov (+-0,5gramu), na domáce použitie sú kvalitné mlynčeky od HARIO

4. namletú kávu utláčajte rovnomerne a dostatočne (váhou približne 15-20kg) vhodným tamperom

5. dĺžka extrakcie kávy je 25 sekúnd o objeme 25-30ml, ak Vám káva tečie kratšie, je potrebné nastaviť jemnejšie mletie, ak rovnaký objem tečie dlhšie, zvolte hrubšie mletie

Správne pripravené espresso má orieškovo hnedú cremu a hustú konzistenciu.

espresso

Vytvorené systémom www.webareal.sk

YmNjMzIz