S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Ako si vybrať mletú kávu

14.04.2017

Ako si vybrať mletú kávu

V zásade rozlišujeme tri druhy mletie: jemné, stredné a hrubé. Každé mletie je určené na iný typ prípravy.

Jemné mletie – turecká káva, espresso

1.Veľmi jemné mletie – turecká káva dzezva

Toto mletie je vhodné na prípravu zalievanej resp. tureckej kávy. Čím jemnejšie mletia, tým bohatšia chuť.

2.Jemné mletie – espresso paka_do_kavovaru

Jemné mletie je o niečo hrubšie ako pri tureckej káve, je určené na profesionálne použitie do profesionálnych kávovarov, ako aj na prípravu v domácich podmienkach na malých pákových kávovaroch, ktoré majú páku podobnú.

Stredné mletie – moka, aeropress moka_kavovar aeropress

Stredné mletie je vhodné na prípravu moka kávy.

Hrubé mletie – French press, Hario V60, Chemex french_press hario_v60 chemex

Z hrubo namletej kávy sa pripravuje filtrovaná káva a z veľmi hrubo namletej zase káva vo french presse.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZTJlYTE3ND