S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

NOVINKY

arr3Zásielkovňa, nový spôsob doručenia!Pridali sme nový spôsob doručenia, ktorý môžete používať. Objednaný tovar do 5kg zasielame aj do ČR...

KONTAKTY

Florentis, s.r.o.
Dunajská Streda
tel: +421908305358, +421905924981
info(a)kavaexpress.sk
IČO: 53 028 678
IČ DPH: SK2121222785

                                                                                                                                                                  



Ako si vybrať zrnkovú kávu

Ako si vybrať kvalitnú zrnkovú kávu

Zrnková káva je najlepšou voľbou, pokiaľ poznáte jej pôvod, spôsob praženia a viete si ju doma správne pripraviť. V našej ponuke máme na výber 100% Arabica s nižším obsahom kofeínu alebo Zmes Arabica-Robusta s vyšším obsahom kofeínu. Majstrami na kávové zmesi sú Taliani, pretože vedia nielen kávu správne upražiť ale aj namiešať rozličné kávové odrody do výslednej harmonickej chute. Výsledná chuť kávy výrazne závisí aj od toho, ako je káva pražená. Podľa praženia sa rozlišujeme:

Svetlé praženia kávových zŕn - sa delia na dva druhy Cinnamon Roast a New England Roast (trochu tmavšie, bez drsnej chute zrna. Pražia sa len niekoľko minút, kým nenastane prvé puknutie. Má zmiešanú arómu, malé telo prevláda kyslosť a chuť pripomínajúcu ovocie, orechy, čokolády. Zrná sú svetlohnedé, ich povrch nie je lesklý.

Stredne praženie kávy - American Roast, Regular City Roast, Full City Roast. Praženie zastaví hneď, ako začne druhé pukanie. Karamelizovaním vzniká špecifická chuť sladkosť a horko-sladkosť s dominanciou kyslosti, telo sa rozvíja. Zrná sú hnedé, ich povrch ešte nie je lesklý.

Stredne tmavé praženie kávy - Vienna Roast, French Roast. Zrná začnú pukať znova, kvapky oleja vyjdú na povrch. Praženie končí v polovici druhého pukania. Vzniká espresso s vyváženou, lahodnou sladko-kyslou chuťou s nádychom horkosti a s bohatou cremou.

Tmavé praženie kávy - Italian Roast. Skaramelizované cukry vytvoria na ich povrch výrazne lesklú vrstvu. Dominantná horkosť potláča kyslosť a vzniká espresso s bohatou tmavou cremou.

 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NWJmOWYz